ВСП ЖАДФК НТУ традиційно долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
року
ВСП ЖАДФК НТУ традиційно долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

«ДОРОГИ УКРАЇНИ — ПЕРЕПЛУТАНІ НИТКИ ЛЮБОВІ»

27 жовтня, у День української писемності та мови, студенти та викладачі ВСП ЖАДФК НТУ традиційно долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Авторкою цьогорічного диктанту «Дороги України» стала українська поетеса, перекладачка та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Текст читав актор, театральний режисер та харизматичний виконавець ролі Івана Довбуша Олексій Гнатковський.

Викладачі гуманітарних дисциплін Галина Василюк, Олена Умінська, Ольга Галкіна та Наталія Гриневич підготували для заходу яскраву фотозону та відеопрезентацію «Краса й багатство української мови». Усі учасники флешмобу були у дещо схвильованому, але гарному та піднесеному настрої, адже відчули себе частиною потужної національної родини.

Наша сила в єдності, тож бережімо та збагачуймо українську мову! Наближаймо разом омріяну Перемогу! І нехай усі наші дороги ведуть до рідних людей та в дорогі серцю місця:

«Дороги України – переплутані нитки любові: подекуди перерубані, але знову зв'язані у вузол, аби бути ще міцнішими. Немає нічого красивішого, ніж їхати крізь усю країну і вбирати її поглядом. Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою в пітьмі, аби встигнути до комендантської, і знати: наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом».

Поділитись новиною: